Известие

Collapse
No announcement yet.

Амортисьори и пружини за алфа ромео 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Амортисьори и пружини за алфа ромео 147

Здравейте, купих си наскоро една алфичка 147 2005 1.9 jtdm 16v, обаче в последните няколко седмици не ми харесва колко твърдо вози и как блъска, и треска по дупките. Реших да погледна и видях, че е сложил човечеца спортни пружини на фабричните амортисьори и доколкото си мисля май е от това, въпреки, че знам, че по принцип алфите си имат твърда возия, но пък и не разбирам много от коли де. Та идеята ми беше някаква помощ какви амортисьори да си взема и какви пружини. А и малко да я вдигна, че си е бая ниска. Казаха ми, че ето тези ( http://www.tatechnix.de/tatechnix/gx...7-30-30mm.html ) ще я вдигнат малко, защото била на 40 милиметра смъкната с тези в момента. Както казах не разбирам много, а момчето което ми ги препоръча си е взел от тези "ta technix", но са на съвсем различна цена.. и кара M3, затова реших да питам по-компетентни. Благодаря предварително.

А също така ми казаха и за пружини Eibach.
    Всякаква информация би била полезна.
    Last edited by Shannkerx; d.m.y г., 22:14.

Най-лесният ти вариант е да се върнеш към стоковото окачване - няма да се чудиш кое с какво и как. Е, визията ще се развали, ама...
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Eто ти 6г. оригинални пружини:
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=82743

Щом казваш, че е ниска , най-вероятно си някакви спортни пружини. Виж какво пише на тях.

Eibach Про-кит са нещо средно, свалят там с 20-30мм и позапазват комфорта, който комфорт при 147 е леко бегал ама това е друга тема за разговор.
      ex - 147 16v multijet

Comment

Ами, то само пружините са сменени с някакви спортни, но амортисьорите са си стоковите, но съм решил да слагам ново окачване, за да ми е чиста работата. Ако можете да предложете нещо.

Comment

Ами тези на линка пак не са комфортни,смени си пружините само разбира се ако амартисорите ти са читави.
          Лично не бих ги сменил с тези от линка.
          156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
          KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
          Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
          Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Working...
          X